Jdi na obsah Jdi na menu

Napsali o naší práci - YOG 2016 Lillehamer

25. 2. 2016

NOVÝ BANK? SJEZDAŘ ZABYSTŘAN ZASE V ELITNÍ DESÍTCE

Noc a den, to dnes na olympijské sjezdovce v Hafjellu zažil Jan Zabystřan při závodě obřího slalomu. Zatímco první kolo své oblíbené disciplíny pokazil, v druhém exceloval a posunul se o deset míst na 8. příčku.

 

„Vůbec nevím, co se v prvním kole stalo. Na mezičase jsem byl devátý a pak na posledních třista metrech jsem nabral další dvě a půl vteřiny ztráty. Ten konec slalomu byl zledovatělý, vůbec mi to nesedlo,“ litoval český sjezdař, který v prvním kole za vedoucím Američanem Radamusem ztrácel propastných 3,39 vteřiny a skončil 18.

 

Do druhého kola ovšem vyjel úplně jiný lyžař a už od mezičasu bylo jasné, že se vrací do zdánlivě ztraceného závodu. Nakonec zajel 7. nejlepší čas druhého kola a začala jeho cesta nahoru pořadím. Ta se nakonec zastavila na osmé pozici.

 

„Už jsem se nestresoval, věděl jsem, že horší už to nebude,“ dodal v cíli Zabystřan. "A pak že to nejde!" křičel na něj v tu chvíli trenér Filip Marek, který ještě dlouho poté kroutil hlavou.

 

Na Zimních Olympijských hrách mládeže YOG 2016 v Lillehammeru má tak Zabystřan zatím bilanci 12. místo v Super-G, 6. v kombinaci a 8. v obřím slalomu. A to vše v největší světové konkurenci v této věkové kategorii. „Zaby“ s výsledky ale úplně spokojený není: „Měl bych být pokaždé o dvě tři místa výše. Vždycky udělám nějakou chybu. Snad to vyjde v pátečním slalomu.“

 

 

 

 

 

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář